Állatmentés, örökbefogadás MÁSKÉPP: Kedvencet Keresek

Nagyszerű új kezdeményezésre hívták fel a figyelmünket a Kedvencet Keresek elnevezésű kezdeményezés életre hívói, Simon Cecília és Hegedűs Petra. A bevett örökbeadási szokásokkal szemben ők elsősorban olyan leendő gazdikat keresnek, akik elhatározták, hogy állatot fogadnak az életükbe, de még nem döntöttek. 

Minden igazi állatbarát számára elkeserítő, de legalábbis szomorú látni, amikor valaki házi kedvencet választ – tehát nem tenyésztői céllal vásárol állatot -, és eszébe sem jut, hogy olyan helyről vigye haza az új családtagot, ahol ezzel egyúttal meg is ment egy élőlényt. Sajnos a mai napig nem terjed el eléggé nálunk az a szokás, hogy ha állatot fogadnánk az életünkbe, először menhelyeken keresgéljünk.

Ennek elsősorban az lehet az oka, hogy a legtöbben nem is tudnak róla, hogy nem csak kutyát, cicát, de akár rágcsálót, hüllőt is fogadhatnak örökbe. Arról is viszonylag kevesen tudnak, hogy léteznek úgynevezett fajtamentő szolgálatok, ahonnan ingyen (vagy jelképes összegért) juthatnak fajtatiszta állatokhoz.

A Kedvencet Keresek – Segítsen a segítségünkkel ezt a hiányt igyekszik pótolni: Minél több leendő gazdit megismertetni az állatok örökbefogadásának lehetőségeivel. Összehozni a keresletet a kínálattal. Arra törekednek, hogy minél többen tudjanak róla, hogy szinte nincs olyan különleges fajta állat, amit ne lehetne valahonnan örökbefogadni – ezzel nem csak megtalálni a hőn áhított házi kedvencet, de egyúttal segíteni is.

A Kedvencet Keresek vadonatúj kezdeményezés a Facebookon érhető el: facebook.com/Segitsenasegitsegunkkel

Az Állatvédelem.com pedig itt: facebook.com/allatvedelemcom

About allatvedelem.com

Minden, ami állatvédelem, állatmentés, menhelyek, állatvédő szervezetek, segítség, elveszett, talált állatok...

1 hozzászólás

  1. Kedves Cecília és Petra!
    Nagyon örülök ennek a fantasztikus kezdeményezésnek. Én örömmel, venném, ha a KUCI Kisállatmenhely Alapítványnak segítenétek, mert nagyon sok a cica, kutyus csak kevés van. Biztos vagyok abban, hogy kellő kitartással, türelemmel el tudjátok érni azt a célt, amit kitűztetek. Drukkolok Nektek! Sok sikert!

    Kámán Lajosné
    KUCI Kisállatmenhely Alapítvány
    alapítója és kurátora

MINDEN hozzászólást örömmel fogadunk: